Balandžio 1 dieną (šeštadienį), geriausius Lietuvos geografus sukvietė XVII Nacionalinis mokinių Česlovo Kudabos geografijos konkursas, kuris vyko Lietuvos Edukologijos universitete. Garsaus geografo Česlovo Kudabos vardu pavadintas mokinių konkursas vyksta jau septyniolikti metai. Mūsų mokyklos mokiniai šio konkurso nuolatiniai dalyviai. Tai išskirtinis mokinių konkursas, nes kas metai susirenka apie 1000 dalyvių iš įvairiausių Lietuvos kampelių, kuriuos lydi jų geografijos mokytojai. Tai džiugi geografų šventė, kur vienoje vietoje susirenka didžiulis būrys bendraminčių

Konkurse dalyvavo labiausiai geografija besidomintys mokiniai : Aurelija Avižienytė 6b kl., Armandas Verbyla 7a kl., Justina Birgiolaitė 8b kl.. Mokiniai sprendė geografines užduotis, kurios skirtos ne tik žinių, bet ir aukštesniųjų mąstymo gebėjimų patikrinimui, mokinių kūrybiškumui atskleisti.

Tuo metu, kai mokiniai atliko užduotis, geografijos mokytojus Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna egzotiškais vaizdais ir pasakojimu nukėlė į tolimiausią nuo Lietuvos kraštą – Naująją Zelandiją.
Po konkurso geografines žinias mokiniai papildė apsilankydami Saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre.

Geografijos mokytoja Lina Miliauskienė

Informacija atnaujinta: 2017-04-08 06:04:00

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Translate »
Skip to content