Mažieji kepėjai

1a klasės mokiniai, su mokytoja Jūrate Ališkevičiene ir valgyklos vedėja Rita, mokėsi pyrago kepimo paslapčių.

Išklausę saugaus elgesio instruktažą, kaip elgtis virtuvėje, nuėjome į valgyklą. Nusiplovėme rankas, užsidėjome kepures ir rankogalius. Aptarėme pyrago kepimo etapus. Vedėja trumpai papasakojo, kaip teisingai nuplauti kiaušinius, išsijoti miltus, pamatuoti produktų kiekį. Priminė, kad svarbiausia gaminant maistą – saugus darbas, švara ir higiena virtuvėje. Svėrėme produktus, plakėme tešlą, dalijomės darbais, džiaugėmės būsimo pyrago spalvomis, pašovėme į orkaitę.

Iškeptą „Zebriuką“ valgėme su pienu , kompotu. Gerai įvertinome skonį, malonų kvapą, spalvas.

Dėkojome vedėjai Ritai už suteiktas žinias. Jas pritaikysime gaminant maistą namuose.

Mokytoja Jūratė Ališkevičienė


Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *