Mažieji kepėjai

1a klasės mokiniai, su mokytoja Jūrate Ališkevičiene ir valgyklos vedėja Rita, mokėsi pyrago kepimo paslapčių.

Išklausę saugaus elgesio instruktažą, kaip elgtis virtuvėje, nuėjome į valgyklą. Nusiplovėme rankas, užsidėjome kepures ir rankogalius. Aptarėme pyrago kepimo etapus. Vedėja trumpai papasakojo, kaip teisingai nuplauti kiaušinius, išsijoti miltus, pamatuoti produktų kiekį. Priminė, kad svarbiausia gaminant maistą – saugus darbas, švara ir higiena virtuvėje. Svėrėme produktus, plakėme tešlą, dalijomės darbais, džiaugėmės būsimo pyrago spalvomis, pašovėme į orkaitę.

Iškeptą „Zebriuką“ valgėme su pienu , kompotu. Gerai įvertinome skonį, malonų kvapą, spalvas.

Dėkojome vedėjai Ritai už suteiktas žinias. Jas pritaikysime gaminant maistą namuose.

Mokytoja Jūratė Ališkevičienė

Informacija atnaujinta: 2019-03-18 06:03:48

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Translate »
Skip to content