Kulinarinio paveldo dienos su sportinėmis veiklomis  Getxo  mokykloje

Kulinarinio paveldo dienos su sportinėmis veiklomis  Getxo  mokykloje

Globalizacija, ekonominė integracija ir gyventojų migracija keičia žmonių mitybos įpročius, gaminamus maisto produktus. Taigi, darosi aktualu išsaugoti ir skatinti vartoti nacionalinius maisto produktus, patiekalus. Tradiciniai patiekalai, gėrimai bei su jais susiję ritualai – svarbi kiekvienos tautos kultūros dalis.  Tradiciniam maistui buvo skirta ir Erasmus+ projekto 2019-1-BG01-KA229-062313_4  “ Socialinė įtrauktis- duok ranką, būkim draugais“ savaitė Ispanijoje dienomis Getxo  miesto baskų mokykloje balandžio 27 – gegužės 2 dienomis. Popietinėse  veiklose mokiniai aktyviai leido laiką žaisdami įvairius sportinius žaidimus,  11 km žygiavo šv . Jokūbo keliu, prižiūrimi instruktorių,  plaukė banglentėmis Atlanto vandenyne.

Erasmus+ projektai  leidžia paįvairinti mokomąjį procesą, suteikia jam netikėtų spalvų bei potyrių, skatina mokinius mąstyti, reikšti nuomonę aktualiomis temomis, tokiomis kaip diskriminacija, patyčios, stereotipai, ir stiprina mokinius kaip asmenybes.

Informacija atnaujinta: 2022-05-26 04:05:12

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Translate »
Skip to content