Svečiuose „Grikucio“ sodyboje

Mes, 4a ir 4b klasės mokiniai, kartu su mokytojomis Jūrate ir Egle, vykome į Varėnos raj., Pamerkius. Dalyvavome edukacinėje programoje „Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo“.

Prie „melagių“ tiltelio mus pasitiko sodybos šeimininkai – Laima ir Kostas. Svetingai priėmė, aprodė sodybą ir pakvietė į trobą sušilti bei pasivaišinti. Gėrėme grikių žiedų arbatą ir valgėme nuostabaus grikių pyrago. O kol mes šildėmės, šeimininkai pasakojo įdomias savo bei kitų gyvenimo istorijas. Pasivaišinę, keliavome lauko darbų dirbti. Mokėmės pjauti grikius. Po to spragilais kūlėme juos ir vėtėme. Grikius malėme akmeninėmis girnomis, juos sijojome, pikliavojome. Iš išsijotų miltų maišėme blynų tešlą, kepėme ir valgėme su nuostabaus skonio spanguolių uogiene.

Pasistiprinę išėjome į kiemą žaisti – futbolą, krepšinį, tinklinį, loginius žaidimus. Edukacinės programos pabaigoje valgėme karštą ir skanią, ant laužo virtą, „gerų norų“ sriubą.

Atsisveikinę su sodybos šeimininkais, sulipome į autobusą ir važiavome prie Merkinės piliakalnio. Tai nuostabiai gražus, aukštas kalnas į kurį kopiant reikėjo stabtelti ir pailsėti. Užkopę grožėjomės upės vingiais, sodais pilnais obuolių ir nepakartojamo grožio apylinkėmis.

Šios išvykos metu sužinojome daug naujų dalykų apie grikius, išmokome naujų žaidimų, pasimėgavome grynu oru ir gražia gamta. Buvo labai smagu ir įdomu!

Ketvirtokai

Informacija atnaujinta: 2017-09-25 19:09:04

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Translate »
Skip to content